www.newsbuzau.ro O ALTFEL DE PRESA!

ORICINE PENTRU ALTII, ACELASI PENTRU CEI CARE MA STIU!

CINE NU STIE CINE ESTE, DE UNDE VINE SI INCOTRO MERGE, ESTE UN NIMENI CARE VINE DE NICAIERI, SI SE INDREAPTA SPRE NICIUNDE, ADICA UN NIMENI ENORM!!!

Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 mai 2010

Meltenii virtuali Sau cum te poti depersonaliza pe internet

Meltenii virtuali
Sau cum te poti depersonaliza pe internet

Motto: „Sufera ingerul rau de schizofrenie intre aripi?”

Melteanul (neam-prost, marlan, mitocan), o caricatura de om, terfelit prin ungherele tenebrelor sale si-a facut aparitia si printre internauti. Pai, ce va ganditi voi ca scapa acest domeniu de putuarea sa? Intrebat odata un mare om (Monahul De La Rohia – Nicu Steinhardt) care este cea mai mare „inventie” a fostului regim...raspunde frapant: navetistul! Staniloaie preia ideea si o dezvolta....ulita satului, in care te vedeai cu vecinul si aveai contact cu natura este transformata pe o verticala uzurpatoare in scara de bloc, unde cel mai adesea te vezi cu „aproapele de apartament” o data pe luna. Navetistul, dupa mine, nu e nici taran (in acceptiunea arhetipului frumos), nici orasean (locuitor al „gri”-urilor ceausiste), vine cu aerele sale de necizelat si infumurat, de prost crescut si obosit la brantzuri mirositoare si tample cu gel ieftin, sa-si verse putoarea sa in... oras si, evident strica tot (omul strica locul!). La fel, pleaca dupa ce iese de la munca lui si se duce in sat, cu aere de orasean...cu pantofi cu lac si sosete albe flausate, ascultand manele „de pret valutar”. Situatia citadin-armaghedonica, este asa, pentru ca, Ceasca a vrut blocuri la sate si tarani la oras, ca sa munceasca in uzine, nascand acest hibrid monstruos.....navetistul! Nu e mai mare inventie ca aceasta si stiti de ce? Pentru ca oriunde ar fi, cu putoarea sa laxa strica toate relatiile si toate arealurile in care paseste balegos.

Melteanul „up-gradat”

Va sa zica aceasta noua tipologie a fost scoasa de la fenzandat de nimeni altul decat dusmanul omului, evident. Totusi, se pare ca si printre ingeri exista schizofrenie, nu in placi ci intre aripi, sau o fi avand paduchi la pene, de vreme ce crede ca prin aceasta noua gaselnita puturoasa, recte - Melteanul virtual – poate sa mai ameteasca pe unii cu radacini in pamant si in cer. Parafrazandu-l pe Murphy, care zicea ca „prostii si nidrogenul este omniprezenti in univers”, pot zice ca si extraterestrii de ar exista au...meltenii lor. Cum descoperim un meltean virtual? E sec, are familie, sau nu, nici nu importa’....e insa copy-paste-ist de elita chiar, ...nu are nimic original, atrage muste ca si el, pe tapsanul gaunos al pseudo-elitei si al aculturalismului recent, dudui si cuconet frustrant de libidinoase. In fine se da carturar, isi face o bruma de gagici, racolandu-le din zoaia de familiste ajunse la menopauza intelectuala, le imbrobodeste cu ceva de genul: „suntem doar amici, avem in comun filme, atentii, muzica, mici distractii...”, in timp ce tasteaza doar cu o..mana, alta avand treaba.... Ii mai recunosti cum invadeaza PC-ul copiilor ca sa vb cu....meltenii sai virtuali, fie ca-s fatalai sau fufe....si de altfel se dau casnici si insurati si afiseaza poze cu progeniturile lor. In fine, cum gasesc ceva original care nu incape in gaoacea lor, asemenea unui „mare” condesator al vidului, sar ca arsi ca-s raniti in orgoliu lor de lingecredinciosipicioarele si de manelo-ciobani. Vi se pare ca vorbesc dur? Va inselati, traiti putin de voie, de nevoie, in preajma acestei „aure puturoase”, necrestinesc vorbind, si veti scoate mai dihai epitete decat mine despre aceasta monstruozitate care se fatzaie in cyber-spatiu. Depersonalizarea acestor hibrizi e totala si ar fi bine ca oamenii de bine, din toate domeniile sociale sa se aplece putin asupra studiului de caz prezentat. „Sinner”-ian vorbind, pe net te poti da orice, oricand, oricum.....chiar daca in realitate esti scofalsitor de habarnavist si ce mai pui ca molipsesti si pe alte persoane nevinovate...la inceput. In fine, se pare ca in noua gaselnita diabolos-ista se inoata c-am greu si inca o data doar spiritele incercate pot deosebi duhurile, sau pleosnitele de albinele purtatoare de nectar si miere. NU exista reteta! Din pacate, fiecare experienta e personala, obictivism neexistand, asa ca internautilor, daca ati adulmecat un astfel de personaj, ascultati-ma pe mine...nu are vindecare, departati-va cat mai rapid, pentru ca, desi nu e destept, are o viclenie venita din strafundurile-i experimentale si deci poate sa pacaleasca, doar....naivii(ele), evident! Fi-ti voi insiva!

Acelasi pentru cei care ma stiu,
Oricine pentru altii,
Iulian Gavriluta

Niciun comentariu:

Poze cu si din....mine!

Poze cu si din....mine!

Lumini si umbre...

Lumini si umbre...

Agape'!

Agape'!

I.G.

I.G.

La Birou, in pauza...

La Birou, in pauza...

The old jedi...

The old jedi...

Citind o recenzie...

Citind o recenzie...

Premiul I la concursul national de Proza Vasile Voiculescu

Premiul I  la concursul national de Proza Vasile Voiculescu